<li id="tnras"><em id="tnras"></em></li>

      <progress id="tnras"><dd id="tnras"></dd></progress>

      丫頭的客廳

      關于理念|About Design Concept

      密云古北口民宿,建筑背靠著司馬臺長城,面臨霧靈山,場地位于一個村落的山頂,環境景色十分優越,周邊的山坡上有成片的蘋果樹林還有一些現有的觀景平臺。原有建筑狀態是前后兩個院子,前院為經營的農家樂,有一個正方和一個廂房,后院已經廢棄。兩個院子分別有獨立的出入口,相互不聯系;現在要將兩個院子整體來考慮,整個建筑包含了9間客房、2個餐廳廚房、1個活動房、1個管家用房。在設計之初,盡可能保留原始的院落結構以及建筑材料、形式,不希望整個建筑在大環境中特別的突出。體驗深刻的是在到達之前需要走一段山路,然后到達一個比較寬闊的平臺,場地里也恰好有三個不同的平臺,因此就希望利用這種不同的高差平臺和景色、建筑產生一種關系。

      建筑根據功能需要分成了幾個體塊,散落在場地中,保留了原有的前后院落,由于功能的改變,原有的兩個院落是相互獨立的,而現在作為經營的民宿使用,前后院落就需要某些時刻相互連通,某些時刻相對獨立,因此將房客流線保持在院內,服務流線保留在了一層與二層的一側,分別利用了兩個平臺進入。在進入院落之前,通過一些木樁的設置阻擋了院落內的的景色,使之不那么通透,入口院落的圍墻也用了石材,一方面是本身原始場地中就有石材的介入,其次是在進入院落之前有木材、石材兩種材質的觸感,進入院落之后就是原始的灰磚,是不同的感受。

      在院落里房客感受的是人的尺度,因此在這個層面上我們通過建筑的排布產生了大的公共空間以及狹窄的私密空間,還有灰空間,前后院落中間的建筑是一個餐廳,它的位置和屬性十分重要,在原來院落中它是一個正方,而現在聯系了前后兩個院落,也同時統領了整個場地,它應該是公共性的。

      因此在設計的時候很希望是一個開敞的建筑,我們在其前后設置了可完全打開的推拉門,當關閉的時候兩個院落相互獨立,而完全打開后,前后院的景色就相互流動了。人們在建筑前的平臺看到的是建筑與背后的山體,因此在設計的時候就將屋頂做了些變化,與背后的山體相呼應,屋頂傾斜錯落,屋頂間的一些縫隙一方面劃分了環境,另一方面變得很輕盈。



      Backed by Simatai Great Wall, GubeikouGuesthouse faces Wuling Mountain of Miyun, Beijing. In an advantageousenvironment, the site is located on the top of a village with woods and severalviewing platforms around. The original building contained two courtyards withan independent entrance each: the forecourt was Farm House; and the back one hadbeen wasted. Design scheme considers the whole building into one, creating 9 guestrooms, 2 kitchens, 1 activity room and 1 staff room. This design remains the originalstructure of those two courtyards as well as the materials and forms tointegrate the building into the environment. You have to walk along a winding mountain road to arrive to a wide platform, and then to getthis Guesthouse. Meanwile, there are three platforms in different levels onsite, creating a kind of relationship with the scenery and the Guesthouse.

      The building is divided into several blocks by functions. The front and rear courtyards are connected sometimes and disconnected at other times for guests’ flow in this scheme. The service flow, basically on the first floor and one side of the second floor, gets access through two platforms. Before entering the courtyard, the view are blocked by several wooden piles. And the outer wall uses local stones. These two materials create a different feeling from the inside grey bricks.

      The layout creates large public space, narrow private space and transition space. The one between those two courtyards is dinning space with an important position and public property, which connects the front and rear yards and dominates the site.

      With an objective of open design, a fully sliding door has been applied into the front and back of the dinning space. When it is closed, those two courtyards are independent; otherwise, a full view will be displayed. In this design scheme, roofs are in picturesque disorder to respect the mountain due to the surrounding. Also, gaps in between of the roofs divide the building’s background view into different pieces as well as make the whole Guesthouse even lighter.

      337p人体粉嫩胞高清大图 新闻,免费A∨中文高清乱码专区,亚洲乱亚洲乱妇22p4438,五月丁香色综合电影,成本人视频免费无码,av超碰男人的天堂东京,亚洲欧美成人在线播放